RF3 World Firmax3 Malaysia Produk Kecantikan Paling Hot

Rf3 World Firmax3 Malaysia kata kunci yang semakin sengit persaingannya di enjin carian google masa kini. Kenapa ya?

Sebabnya ada kerana ada pertandingan SEO yang mensasarkan kata kunci ” RF3 World Firmax3 Malaysia”. Akan tetapi saya tidak mahu menceritakan pasal contest tersebut kerana saya belum menyertainya.

Cuma saya nak cerita serba sedikit mengenai RF3 World nie. Mungkin ramai yang masih belum tahu.

RF3 World merupakan sebuah syarikat e-dagang hakmilik bumiputera yang sedang berkembang maju mengeluarkan produk kecantikan yang berkualiti. Disamping mengeluarkan produk untuk kecantikan, syarikat ini juga menyediakan platform perniagaan kepada semua golongan.

Walaupun ditubuhkan pada tahun 2013, produk yang dihasilkan mendapat sambutan ramai kerana ianya berkualiti tinggi. Tambahan pula konsep perniagaan yang diamalkan cukup mudah dan memberikan keuntungan yang lumayan kerana dibimbing oleh mereka yang berpengalaman dalam pelbagai bidang.

RF3 World Firmax3 – Krim Pertama Malaysia Menggunakan Kaedah Terapi

Antara produk yang dihasilkan dan memberikan kesan yang amat menakjubkan kepada pengguna ialah Firmax3. Firmax 3 merupakan produk krim pertama di Malaysia yang dihasilkan menggunakan kaedah terapi daripada bahan tumbuhan semulajadi yang diambil dari pelbagai negara. Bahan-bahan tersebut akan diproses menggunakan teknologi Nano untuk menegangkan kulit.

rf3 world firmax3 malaysia

Bahan Semulajadi Dalam Firmax 3

Sepertimana yang dinyatakan diatas tadi krim ini dihasilkan daripada bahan tumbuhan semulajadi yang diambil dari pelbagai negara. Di bawah ini penjelasannya secara ringkas:

 1. Kigelia Africana Extract – membantu menegangkan dan melembutkan kulit, Tindak balasnya mampu mengurangkan kesan parut.
 2. Manjakani – sesuai untuk wanita dan sebagai pencegah jangkitan.
 3. Pegaga (Centella Asiatica) – Mempunyai kandungan vitamin A dan C yang tinggi. Membantu proses keratinization dan penyembuhan. Menggalakkan sintesis kolagen secara semulajadi.
 4. Yam Liar – (Dioscorea Villosa) Kandungan aktifnya, diosgenin boleh ditukarkan kepada phytohormone dengan aktiviti progesterone. Meningkatkan metabolisma. Antioksida dan merehatkan otot.
 5. Aloe Vera – Agen pelembap dalam produk penjagaan kulit. Menegangkan, merangsangkan dan membaharui kulit yang rosak untuk kelihatan muda.
 6. Sel Asas Epal – Kandungan sel asas dalam Epal adalah tinggi. Sel asas tumbuhan seperti sel asas manusia berupaya untuk membentuk sel yang baru.
 7. Tongkat Ali Eurycoma longifolia – diakui membantu dalam pembentukan testosterone, Ia digunakan untuk merawat erectile dysfunction dan pulmonary arterial.
 8. Ekstrak Soya – Soya mempunyai kandungan yang hampir sama dengan hormon wanita, kandungan aktif isoflavones boleh ditukarkan kepada pytohormone oleh estrogen. Menambah Estrogen badan. Selain itu ia membantu dalam masalah endocrine, sintesis collagen, juga sebagai agen pemutih dan pelembap.
 9. Kollagen – Kollagen membantu proses pengantian “soft tissue” dan kartilage yang rosak. Menggantikan sel parut dengan sel yang baru dan sihat.
 10. Vitamin A – Membantu kulit melawan kerosakan akibat radikal bebas. Vitamin A larut dalam lemak membantu pembentukan sel baru kulit.
 11. Vitamin B3 – diperlukan untuk pernafasan sel, membantu penghasilan tenaga dan metabolisma karbohidrat, lemak dan protin, peredaran darah yang sempurna dan kulit yang sihat. Berkesan untuk merawat kadar kolesterol darah dan mencegah sakit jantung. Ia juga digunakan untuk merawat kencing manis, sakit sendi dan juga migrain.
 12. Vitamin E – Membantu mengurangkan kesan “stretch marks” juga menghalang kesan “age spots”, mengimbangi minyak pada kulit, mencegah lembapan hilang dari kulit dan menguatkan fungsi perlindungan kulit.
 13. Vitamin B5 – Berperanan mengawal kandungan kolesterol jenis (LDL, HDL) di dalam salur darah. Selain lemak, Vitamin B5 juga digunakan oleh badan untuk proses pemecahan karbohidrat dan protin kepada tenaga. Juga kebiasaannya digunakan dalam merawat dan mencegah jerawat.

Kelebihan Menggunakan Firmax 3

Beberapa kelebihan positif yang terhasil selepas menggunakan krim Firmax 3. Anda boleh lihat kesan dalam masa beberapa hari selepas penggunaan. Antara kelebihannya ialah:

 1. Menegangkan dan menaikkan payudara
 2. Mengurangkan kendur di bawah lengan
 3. Menegangkan perut, membentuk pinggang lebih cantik
 4. Mengurangkan kedutan
 5. Mencantikkan bentuk peha dan punggung

Antara kesan-kesan segera yang berlaku setelah menggunakan Firmax 3 ialah:

  Berlaku penegangan kulit pada seluruh badan.

 1. Kulit kelihatan lebih gebu cerah berseri.
 2. Menegangkan payudara.
 3. Mengurangkan eyebag.

Kesan selepas 1 hingga 3 hari:

  Kulit menjadi bertambah gebu dan tegang.
 1. Kedutan yang terjadi pada kulit menghilang.

Selain Firmax 3, Rf3 World juga melancarkan produk yang diberi nama SoulMax 3. SoulMax3 merupakan produk minuman yang dihasilkan untuk memperbaiki sel-sel yang mati dan mampu bertindak menjadi anti oksidan yang baik. Menggunakan tujuh teknologi dari enam negara.

Produk RF3 World Selain Firmax3 Yang Popular Di Malaysia

Di bawah ini saya senaraikan produk-produk RF3 World yang mendapat sambutan paling tinggi dikalangan pengguna produk kecantikan di Malaysia. Antaranya ialah:

 1. SoulMax3
 2. O2Max3
 3. SliMax3
 4. Firmax3- telah diterangkan di atas.

Selain mengeluarkan produk, rf3world malaysia juga membuka peluang keusahawanan kepada mereka yang betul-betul berminat untuk menjadi usahawan. Anda dapat menjadi usahawan sebuah syarikat produk hebat, tanpa modal yang tinggi dan menghasilkan keuntungan yang berlipat ganda.

Kepada semua peserta, selamat bersaing secara sihat dalam pertandingan SEO “RF3 World Firmax3 Malaysia”.

Jangan Lupa, Baca Ini Juga

Contest Review Lynk.my 2015