Panduan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan

Panduan Peperiksaan latihan Separa Perubatan. Adakah anda mencari tips ataupun rujukan beserta contoh soalan peperiksaan latihan separa perubatan bertaraf diploma?

Jika YA, anda merupakan orang yang bernasib baik kerana kami menjumpai artikel ini yang menyediakan lebih 40 contoh soalan temuduga Separa Perubatan U29 sebagai persediaan untuk menghadapi temuduga pada 25 Oktober hingga 30 Oktober 2015.


Panduan temuduga yang disediakan oleh pihak kami telah sekian lama membantu calon dalam membina kerjaya di sektor kerajaan terutamanya dalam bidang separa perubatan.

Sebelum saya berkongsi dengan lebih lanjut lagi tentang jawatan separa perubatan, ingin saya bertanya adakah anda merupakan salah seorang daripada beratus orang yang terpilih untuk menjalani temuduga tersebut pada bulan oktober ini.

MAKLUMAN TERKINI JADUAL TEMU DUGA====================================TEMU DUGA : LATIHAN SEPARA PERUBATAN BERTARAF…

Posted by Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) on Monday, October 19, 2015

Teruskan bacaan anda di artikel berikut:

[+] Tips Lulus Temuduga Beserta Lebih 40 Contoh Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan.

UPDATED: Artikel di bawah ini adalah berkaitan dengan peperiksaan separa perubatan yang telah berlangsung baru-baru ini. Jadi abaikan artikel di bawah ini.

Format Peperiksaan Latihan Separa Perubatan

Sepertimana semua sedia maklum, tapisan pertama yang perlu calon hadapi sebelum dapat memasuki latihan separa perubatan, calon mestilah lulus dalam peperiksaan online latihan separa perubatan yang dijalankan oleh pihak SPA. Format peperiksaan online ini dibahagikan kepada dua seksyen, iaitu:

  1. Seksyen A : Pengetahuan AM
  2. Seksyen B : Ujian Psikometrik

Adakah anda calon peperiksaan latihan separa perubatan?

Jika YA, ada rujukan lengkap yang meliputi gambaran contoh soalan peperiksaan latihan Separa Perubatan diterbitkan khusus untuk anda. Anda boleh klik banner di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Separa perubatan bertaraf diploma merupakan jawatan yang diletakkan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia. Calon yang lulus dalam peperiksaan akan dipanggil untuk temuduga latihan separa perubatan Seisi pengambilan untuk mengikuti latihan tersebut diadakan dua kali dalam setahun. Pengambilan pertama ialah pada bulan januari manakala pengambilan kedua pada bulan julai setiap tahun. Jika anda ditemuduga pada bulan April ini, seisi kemasukan anda nanti ialah pada julan julai 2015. Anda masih mempunyai masa untuk mencari panduan dan rujukan.

Ataupun untuk menjimatkan masa, anda boleh dapatkannya terus daripada pakej yang dinyatakan di bawah ini.

Dapatkan Rujukan Lengkap Dan Contoh Soalan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan

Panduan peperiksaan latihan separa perubatan ini merupakan sebahagian daripada rujukan pantas yang lengkap disediakan untuk membantu calon lulus dalam peperiksaan separa perubatan.

Buat tempahan anda sekarang melalui pautan link di bawah:

[+] KLIK: UNTUK TEMPAHAN

Anda perlu cepat untuk dapatkannya panduan lengkap beserta contoh soalan peperiksaan latihan separa perubatan kerana jualan hanya dibuka selama lima hari sahaja iaitu dari 9 September hingga 13 September 2015. Jadi cepat-cepat mendapatkannya sebelum terlepas. Sekiranya ada pertanyaan dan kemusykilan boleh hubungi saya melalui email saimi.ramlan@gmail.com.

Baca juga : Panduan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam W17

Penafian: Panduan dan rujukan pantas yang diterbitkan oleh pihak kami tidak ada kaitan dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam malaysia(SPA). Ia hanya sebahagian daripada perkongsian maklumat untuk membantu calon membuat persediaan menghadapi peperiksaan. Soalan yang disertakan dalam rujukan khas hanya sebahagian dari nota-nota yang disediakan pihak kami. Ia bukan SOALAN BOCOR atau SOALAN RAMALAN. Ia hanyalah sebagai panduan buat calon untuk membiasakan diri dengan soalan peperiksaan latihan separa perubatan bertaraf diploma.

Comments are closed