Jualan Panduan Peperiksaan Online Penolong Akauntan Dibuka Semula

Jualan panduan sebagai persediaan Peperiksaan online Penolong Akauntan W27 telah dibuka jualannya pada pagi 24 Oktober 2015.

Ayuh dapatkannya sekarang kerana kouta jualannya amat terhad sekali.

Anda perlu dapatkannya sekarang sebagai persediaan untuk menghadapi exam ulangan Penolong Akauntan pada 29 Oktober 2015 kerana tempoh jualannya amatlah terhad.

Artikel ini kami kongsikan berdasarkan maklum balas membina yang diterima melalui email berhubung panduan peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat yang lalu. Sedikit perkongsian ringkas mengenai contoh soalan peperiksaan Penolong Akauntan W27 dari pihak kami sebagai persediaan menjelang peperiksaan tersebut.

Sekiranya anda inginkan rujukan yang lengkap, tempahan boleh dibuat melalui butang PENDAFTARAN di bawah.

Masukkan nama dan alamat email anda. Link tempahan akan terus dihantar melalui email yang didaftarkan.

daftar-email-w27

ataupun terus menempah melalui butang TEMPAHAN di bawah.

buy

Pihak SPA telah membuat pengumuman rasmi berhubung tarikh peperiksaan tersebut. Sebarang perubahan tentang jadual peperiksaan anda boleh rujuk di – http://www.spa.gov.my/Portal/Jadual_Peperiksaan.

Permintaan terhadap panduan ini semakin hari semakin meningkat berikut statistik calon yang gagal mencecah 90% kerana tidak membuat persediaan yang rapi ataupun tidak mempunyai panduan untuk membuat persediaan yang secukupnya.

Sehubungan dengan itu pihak Infokerjaya merasa terpanggil dan bertanggungjawab untuk berkongsi panduan dan beberapa koleksi contoh soalan peperiksaan Penolong Akauntan W27 daripada peperiksaan yang terdahulu. Ini bertujuan untuk menyesuaikan diri calon dengan soalan sebenar yang akan dikeluarkan nanti.

Dengan persaingan untuk menduduki jawatan ini semakin hari semakin tinggi setiap tahun, calon yang akan menduduki peperiksaan online perlu lulus dengan cemerlang jika mahu menjawat jawatan sebagai Penolong Akauntan W27.

Statistik kegagalan tinggi

Sepertimana yang kami katakan di atas tadi statistik kegagalan adalah mencecah 90% kerana tidak membuat persediaan yang mantap.

Sesetengah calon mungkin memandang remeh terhadap perkara ini tetapi anda harus ingat ramai sebenarnya sudah bersedia dari awal lagi untuk menjawat jawatan sebagai Penolong Akauntan W27.

Untuk itu calon harus bersedia dengan bentuk dan format soalan yang bakal dikemukakan nanti. Secara ringkasnya peperiksaan bertulis ini dibahagikan kepada dua seksyen iaitu seksyen A dan Seksyen B.

  1. Seksyen A – Pengetahuan AM
  2. Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
  3. Seksyen C – Ujian Psikometric

Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 SPA 2015

Seksyen A – Pengetahuan AM
Masa : 40 Minit
Bilangan soalan : 50

Seksyen A ini lebih menjurus kepada pengetahuan am calon terhadap perkara yang berlaku di dalam negara dan perkembangan isu-isu semasa. Calon perlu mengetahui secara umum berkenaan ekonomi, kewangan, perdagangan dan pentadbiran kerajaan. Contoh soalan peperiksaan Penolong Akauntan W27 yang boleh dijadikan rujukan sebagaimana di bawah ini.

Manakah dokumen yang berikut menjadi sumber buku tunai?
A. Invois
B. Nota Debit
C. Pesanan Belian
D. Baucar Bayaran

Jawapan : D

Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
Masa : 45 Minit
Bilangan Soalan : 40

Seksyen B ini akan menguji calon-calon dengan soalan yang berkisarkan pengiraan secara logikal, matematik dan bagaimana menginterpratikan data. Setiap soalan yang diberikan memerlukan calon berfikir dan berkemahiran dalam pengiraan memberikan kelebihan. Contoh soalan yang memerlukan kemahiran menginterpretasikan data sebagaimana di bawah.

Jadual berikut menunjukkan bilangan pengunjung ke Taman Tema Legoland pada hari kemerdekaan pada tahun lepas. Sekiranya seorang pengunjung dipilih secara rawak, cari kebarangkalian pengunjung yang dipiliha tersebut adalah kanak-kanak.
contoh soalan peperiksaan

Dapatkan Panduan Lulus Peperiksaan Online Penolong Akauntan W27

Untuk menjawab dengan baik dan lulus dengan cemerlang, kami menyarankan anda mendapatkan panduan khas yang telah dikeluarkan oleh pihak Infokerjaya bermula 24 Oktober 2015.

Panduan yang dikeluarkan oleh Infokerjaya cukup lengkap dengan cara menjawab dan pelbagai contoh soalan sebagai persediaan untuk menghadapi peperiksaan online Penolong Akauntan W27 nanti. Ini bertujuan untuk membiasakan diri calon dengan soalan peperiksaan sebenar dengan koleksi soalan yang disediakan nanti. Semua ini penting supaya calon menjadi lebih mahir dengan bentuk soalan dan skema jawapan yang akan dikemukakan dalam peperiksaan nanti.

Seksyen C – Ujian Psikometrik
contoh-soalan-penolong-akauntan-ujian-psikometric

Calon digalakkan mendaftar melalui butang pendaftaran di bawah untuk terus menerima maklumat terkini mengenai soalan peperiksaan online Penolong Akauntan W27.

cara mendapatkan panduan lengkap beserta contoh soalan peperiksaan Penolong Akauntan

Untuk makluman calon panduan khas contoh soalan peperiksaan Penolong Akauntan telah dibuka. Ianya telah siap dikemaskini mengikut format peperiksaan online W27 yang terkini. Peperiksaan ulangan Penolong Akauntan bermula pada 29 Oktober 2015 dari pukul 6.30 petang hingga 9.15 malam. Harus diingat, Penjualannya terkawal dan amat terhad koutanya.

buy

daftar-email-w27